Paint.NET -ohje 2

Kuvat tasoilla


HUOM ! Ohjeet ja kuvat ovat Ekotintin omaisuutta. Ethän kopioi niitä. Voit linkittää suoraan tälle ohjesivulle. Kiitos :) Viestiä ja kysymyksiä ohjeesta voit lähettää kommenttilomakkeella.

Kuva 1
 Kuva 1. Haetaan ensin kuvakirjastosta kolme kuvaa, taustakuva, kehyskuva ja kuva josta käytetään vain osia. Itse valitsin taustakuvaksi luontokuvan, kehykseksi laiturin ja kolmanneksi sudenkorentokuvan. 
(kaikki kuvat ovat kokoa 640x480).
Vinkki: Viivoitin on hyvä apuväline.
Kuva 2
 Kuva 2. Kuvat näkyvät ikkunan oik. ylälaidassa. Tallenna tässä vaiheessa kuvat uudella nimellä, Paint.NET -tiedostona. Seuraavaksi luodaan taustakuvalle kolme tasoa. Klikkaa taustakuva näkyviin ja luo "tasot" -valikosta kolme uutta tasoa (2-4). Taustakuva on alin (1) taso.
Kuva 3
 Kuva 3. 4. ja 5. Tehdään kehykset. Klikkaa "kehyskuva" näkyviin. Valitse työkaluista "suorakulmainen valinta" -työkalu ja vedä kehys valitsemasi osan ympärille. Kopioi kohde ja avaa taustakuvasta esim. taso 4. Liitä kopioitu osa tasolle 4x ja siirrä ne paikoilleen. 
Kuva 4
 Kehysosaa  voi liikuttaa valitsemalla "siirrä valittuja pikseleitä" -työkalun ja tarttumalla osaan ja kierittää oikeapuoleinen hiiren painike alas painettuna (kuva 4).
Kuva 5
Tasoja voi järjestellä nuolinäppäimellä ja poistaa kokonaan näkyvistä poistamalla valintaruksi laatikosta (kuva 5).
Kuva 6
 Kuva 6. Leikellään kuvaa. Klikkaa kolmas kuva näkyviin. Pienensin sudenkorentokuvan 20%:in alkuperäisestä.
Kuva 7
 kuva 7. ja 8. Valitse "Taikasauva" -työkalu ja klikkaa sillä osan, jonka haluat käyttää, ulkopuolella ja paina delete. Kuvan ympärys leikkautuu pois. Jos kuvasta leikkautuu osia jotka haluat säästää, kumoa toiminto ja pienennä "Toleranssilukua", tai päinvastoin. Kokeilemalla onnistuu :)
Kuva 8
Kuva 9
 Kuva 9. ja 10. Siisti kuva lopuksi pyyhekumilla.
Kuva 10
Kuva näyttää lopulta tällaiselta.
Kuva 11
Kuva 11. ja 12. Siirretään kuva. "Valitse kaikki, kopio ja liitä" kuvat tasoille 2. ja 3. Varmista että taso, johon liität kuvan, on valittu. (Liitin kaksi kuvaa, molemmat omille tasoille). Kun liittää kuvat omille tasoilleen, niitä voi liikutella irrallisina kuvina. Kun kuvat laitetaan samalle tasolle, ne kiinnittyvät toisiinsa. 
Kuva 12

Kuva 13
Kuva 13. Siirrä ja/tai pyöritä kuvaa "pikselinsiirto" -työkalulla.
Kuva 14
Jos haluat vielä muokata kuvaa, tallenna se Paint.NET -tiedostona. Kun haluat julkaista kuvan, tallenna se Jpeg -kuvatiedostona... tai kahtena eri tiedostona.

Ei kommentteja: